Geschiedenis


Het ontstaan van Radine

Radine is een specialist in het ontwerpen en bouwen van trilvullers. Efficiënte systemen voor de aanvoer en positionering van onderdelen. Wij integreren onze trilvullers in complete productiesystemen. Custom made.

Onze geschiedenis

We can handle it! Since 1967.

foto pand radine

Radine is een zelfstandige onderneming en valt onder de Duitse Schaeffler Groep. De technologie van Radine vindt zijn oorsprong bij Schaeffler.

Halverwege de vorige eeuw begon dit Duitse bedrijf met de mechanisatie van zijn eigen naaldlagerproductie. Schaeffler ontwierp en bouwde in eigen beheer de eerste trilvullers, die alle losse onderdelen netjes konden aanvoeren naar de eigen assemblagemachines. Het idee werkte zo goed, dat Schaeffler de trilvullers ook apart in de markt zette.

INA Naaldlagermaatschappij B.V.

INA Naaldlagermaatschappij B.V.  vertegenwoordigde sinds 1952 de Schaeffler-lagers in Nederland onder de merknaam INA. In de  tweede helft van de jaren 60 startte INA een afdeling INA Automation die als taak kreeg om de trilvullers klantspecifiek in Nederland aan te bieden. In 1967 werd de eerste trilvuller door INA Automation in Nederland geleverd aan Philips voor het aanvoeren van fietslampfittinkjes.
Aanvankelijk fungeerde INA Automation in Nederland zuiver als leverancier van trilvullers en overige  handlingscomponenten voor de productiemechanisatie. Al vrij snel ging INA Automation over tot het klantspecifiek vervaardigen van de trilvullers in eigen beheer. Naast deze functie ging de ontwikkeling meer en meer de kant op van het ontwikkelen  en bouwen van complete klantspecifieke machines voor productmechanisatie. Dit doen wij nu al ruim 30 jaar.

1557Om niet met de relaties van INA Naaldlagermaatschappij B.V. – die inmiddels de naam veranderd had in INA Nederland B.V. – te moeten concurreren verzelfstandigde de afdeling INA Automation op 1 januari 2004. RADINE B.V. was geboren. Naast het ontwikkelen en bouwen van de hoogwaardige trilvullers ontwerpt en bouwt Radine complete aanvoer- en productiesystemen in eigen beheer.
Radine B.V. heeft als zodanig een unieke positie en naam opgebouwd in Nederland en ver daarbuiten.

 

Referenties

We can handle it!

Bekijk onze Projecten