Solliciteren bij Radine

Op het moment heerst er grote schaarste op de arbeidsmarkt en dit geldt zeker voor de techniek. Ondanks dat blijft solliciteren een periode met veel onzekerheden. Daarom heb ik deze blog geschreven zodat je weet wat je kan verwachten als je wilt gaan solliciteren bij Radine!

 

Thomas op de werkvloer samen met een collega.

Thomas Duijts, 29 jaar
Studie: Werktuigbouwkunde
Functie: Project Engineer
In Dienst sinds: 1 mei 2023

 

Wie ik ben?

Van kinds af aan ben ik opgegroeid met techniek. Samen met mijn vader bouwde en sleutelde we aan allerlei soorten machines. Door deze interesse in techniek ben ik uiteindelijk werktuigbouwkunde gaan studeren. Naast mijn studie ben ik bewust gaan werken bij bedrijven waar ik de theorie kon combineren met de praktijk. Dit heeft mijn passie voor techniek alleen doen groeien.
Na bijna 6 jaar bij mijn vorige werkgever was het tijd om een nieuwe omgeving op te zoeken waar ik mijzelf verder kan ontwikkelen.

Belangrijk voor mij waren de volgende punten:

  • Kennis en ervaring
  • Teamspirit / elkaar willen helpen
  • Goede werksfeer
  • Ruimte om eigen projecten op te pakken
  • Ruimte om jezelf te ontwikkelen

Na wat onderzoek op vacaturesites en internet ben ik bij Radine gekomen. Ik kende het moederbedrijf Schaeffler van Radine al dat voor kwaliteit staat. Vervolgens heb ik de website en YouTube kanaal van Radine bekeken en was ik enthousiast.

Al deze informatie gaf mij al een goed beeld bij het bedrijf en heb daarom via de vacaturepagina gesolliciteerd en mijn gegevens achtergelaten. Vrij snel daarna werd ik gebeld of ik een bakje koffie kwam doen om even te babbelen om elkaar beter te leren kennen. De directe en duidelijke aanpak zonder poespas beviel me enorm.

 

 

Er is ongelofelijk veel kennis en ervaring bij Radine. Collega’s staan altijd paraat om je te helpen en je de goede richting op te sturen.

Thomas Duijts,
Project Engineer

 

Thomas achter zijn computer aan het werk bij Radine op kantoor.

Sollicitatie procedure

 

1. Kennismakingsgesprek met de directeur. 

Doel: Kennismaken met de persoon en het bedrijf

Ze hebben mijn CV nooit gezien en ik hoefde hem ook niet mee te nemen. Blijkbaar konden ze al genoeg op LinkedIn vinden om me uit te nodigen. Dit gaf een heel ontspannen en fijne sfeer. 

Hierdoor was er tijdens de korte rondleiding en het gesprek echt ruimte om elkaar en Radine beter te leren kennen. Wat een goed beeld geeft van de cultuur bij Radine. 

Enthousiast van de rondleiding en ons gesprek liep ik weer naar buiten. 

Klaar voor de volgende stap.

 

2. De functie leren kennen

Doel: inzicht geven wat de functie inhoudt.

Het tweede gesprek heb je met een directe collega uit het bedrijf. Hier kun je alle vragen kwijt over de functie waarvoor je solliciteert. 

Hier wordt ook ruim de tijd voor genomen. Je spreekt tijdens een uitgebreide rondleiding met nog meer collega’s. Iedereen vertelt met passie over waar hij mee bezig is. Zo maakte ik goed kennis met de expertise en motivatie die in het bedrijf zit. 

Hierdoor wist ik dat ik hier veel kan leren en heb je aan het einde een heel goed beeld wat je uiteindelijk gaat doen.

 

3. Een vast contract tekenen

Doel: Komen tot een arbeidsovereenkomst

Vooraf werd me gevraagd om mijn laatste loonstrook op te sturen. Dit vond ik wel lastig omdat het mijn onderhandelingspositie voor salaris kan verminderen. De eerdere gesprekken waren zo goed verlopen dat ik Radine erop vertrouwde dat we er samen uitkwamen, [spoiler] dit is gelukt.

Radine heeft hun beloningsmethodes uitgelegd en mij een serieus aanbod gedaan. Zo krijg je een basissalaris en zijn er aanvullende beloningen op basis van je persoonlijke prestaties en bedrijfsprestaties. 

Vrij kort daarna hebben we getekend en kon ik de maand erop starten!

Solliciteren bij Radine?

Bekijk alle vacatures

Contact opnemen

Vraag naar Remco.

0342 403 230

Acquisitie wordt niet gewaardeerd.